Over de presentatie

We geven een korte inleiding van het KetenTestDorp en daarna gaan we aan het werk met Lego®.

Met opdrachten die door middel van eigen bouwsels op Lego®-treintjes opgelost kunnen worden, ontdek je met je vakgenoten hoe het KetenTestDorp je kan helpen bij ketentesten.
En, ook belangrijk, je ontdekt wat het KetenTestDorp níet voor je oplost!
We besluiten met een korte evaluatie en terugblik en het uitwisselen van ideeën en tips.

 

Kortom:
* Wil je meer weten over het (overheids)KetenTestDorp?           Doe mee aan deze workshop!
* Wil je spelen met Lego en ook nog wat leren?                             Doe vooral mee aan deze workshop!

Over de spreker:

René Tuinhout is een senior test adviseur en test(verander-)manager met meer dan 20 jaar ervaring in het testvakgebied. Hij is (co-)auteur van artikelen over testen, het boek “TestFrame” en de bedenker van de B3VA-testtechniek die de fout in de grenswaarden-analyse-techniek oplost. Daarnaast is René trainer van veel cursussen over testen en voorzitter van het landelijk kernteam (overheids)KetenTestDorp.
In zijn vrije tijd is René o.a. improvisatietoneel-regisseur, wat bijdraagt aan het ongedwongen karakter van zijn presentaties en workshops. René hoopt binnenkort weer meer met lego te doen met zijn zoontje.

 

Maikel Peters is Senior Test Engineer en al sinds 1996 actief in het testvak.
Eerst in de detachering, vervolgens als zelfstandige en tenslotte sinds 2017 bij DUO in dienst, waar hij de Competence group KetenTesten en veilige testdata voorzit. In deze tijd heeft hij alle vormen van test gedaan, onder andere ook ketentesten. Hij is sinds 2018 lid van de kerngroep overheids(KetenTestDorp). En hij houdt erg van lego.

 

Eke Born heeft jarenlange ervaring met het coördineren en uitvoeren van rijksdienst overstijgende ketentesten bij het ministerie van Justitie en Veiligheid binnen de strafrechtketen. Tegenwoordig is Eke als Senior Business Intelligence test engineer bij DUO werkzaam (ja, heel wat anders)  en lid van de Competence group KetenTesten en veilige testdata. Ze mocht vroeger nooit lego.

Organisatie:

Naamloos