Over de presentatie

Een moderne Quality Assurance Engineer heeft een scala aan methoden, technieken en tools tot zijn beschikking om inzicht te krijgen in de kwaliteit van software. Dit gaat veel verder dan alleen de activiteit ‘testen’. Tot deze toolkit behoren alle hulpmiddelen waarmee je snel feedback op de kwaliteit van ontwikkelde software kan krijgen.

Een ‘new kid on the block’ in deze toolkit is CodeScene. Dit is een code analyse tool die meer doet dan enkel statische analyse. CodeScene is uniek; het combineert technische en organisatorische aspecten. Het helpt zo ontwikkelteams betere inzichten te krijgen en gefundeerde acties te ondernemen om de technical debt met de grootste business impact te reduceren en verborgen risico’s bloot te leggen. Codescene is opgericht door Adam Tornhill, auteur van het boek ‘Your Code As a Crime Scene’. Hij gebruikt hierin technieken uit de forensische psychologie om de kwaliteit van software te verbeteren.

Over de spreker:

Wouter van Os is Test Automation Engineer bij TestCoders Noord. In deze presentatie behandelt hij de voordelen van code analyse en laat hij zien wat de bijzondere aanpak is die CodeScene hierbij hanteert. Dit doet hij aan de hand van een live demo. Ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat, kom dan zeker langs!

Organisatie:

Geplakte laag