Ard Vialle is testconsultant voor vraagstukken op het gebied van gebruikersacceptatie testen, test management en business analyse. Hij heeft 20 jaar testervaring, opgedaan in divers branches.
Als testcoƶrdinator bij Isala was hij betrokken bij de gebruikersacceptatie van applicaties, om de applicatie keten met het nieuwe EPD te valideren. Daarnaast is hij Product Owner van de R&D business analyse groep binnen Polteq.

John Peter Ram is sinds 1996 werkzaam in de ICT. Met een praktische en analytische blik werkt hij al meer dan 10 jaar op het gebied van testen, projectmanagement en Quality Assurance in de Agile wereld. Als testexpert is hij betrokken bij de vervanging van een maatwerk hypothekenbeheersysteem door een standaard pakket. Binnen Polteq in hij Product Owner van de R&D BI / Big Data groep.

Tester, kom uit je kreukelzone als je nog watervalt of kom uit je test automatiseringstechniek. Vooral als je wel software test maar weinig focus hebt op de toegevoegde waarde voor de business.
Er gaapt een diepe kloof tussen echte gebruikers en IT, deze kloof moet een tester niet vergroten.
Waar en wanneer moet jij als tester je toegevoegde waarde leveren?
Welke acties kan jij uitvoeren?
Wil je daar meer van weten? De uitnodiging heb je!

De situatie betreft een conversie bij een samenvoeging van twee ziekenhuizen. Als tester ben jij betrokken bij gebruikers acceptatie. Ideeƫn van ICT en de business over de aanpak komen niet samen. Wat heb jij voor deze situatie aan gereedschap tot je beschikking?
Op welke manier en op welk moment kun jij jouw invloed ten goede van het project gebruiken?
De presentatie bouwt op naar een interventie, aangevuld met voorbeelden waarbij eerdere betrokkenheid in het ontwikkelproces een belangrijke bijdrage levert aan een betere basisoplossing en fouten voorkomt.