Luuk Heuker is een ervaren Test Manager die binnen CGI zijn strepen heeft verdiend. Hij heeft zich in de afgelopen 12 jaar primair in de energiemarkt vastgebeten en richt zijn pijlen graag op het verbeteren van het testproces en met name op het gebied van testautomatisering. De projecten uit zijn portfolio zijn uitdagend en hebben vaak een internationaal karakter.
Luuk geeft graag leiding op basis van de inhoud en kan het zo nu en dan ook niet laten om zelf weer met de voeten in de modder te gaan staan.

Han Duisterwinkel is Principal IT (Agile / Test) consultant, SAFe Agilist en een ISTQB Full Advance Software Tester. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in software ontwikkeling (waterval, Scrum, Agile, DevOps en SAFe). Han heeft zijn ervaring opgedaan in uitdagende projecten bij vooraanstaande bedrijven en instellingen in de energie, publieke, zorg en financiële sectoren.
Han heeft ruime ervaring met presenteren (sinds 1999) voor kleinere en grote groepen tot meer dan 200 toehoorders. Voorbeelden hiervan zijn:
• EN tutorial “Applying Traditional Test Specification Techniques with UML” EuroSTAR 2009 (cijfer evaluatie 7,44).
• NL “Van Agile (via test) naar beheer” NoorderTest 2013
• NL “Geen Tester 2.0 next, maar een X-shaped tester 5.38” NoorderTest 2016
• NL “IoT Testing Smart Building” workshop TestNet Najaarsevent 2017
• NL “Continuous Hybride Agile ketentesten” TestNet Najaarsevent 2017
• NL “Continuous Hybride Agile ketentesten” Agile Congres, Samenwerking Noord 2017
• NL “Scaling Agile en testen” TestNet 2018

Vanuit de praktijk wordt gepresenteerd, en vooral gedemonstreerd, hoe een nieuwe deployment/release met een druk op de knop gerealiseerd wordt. Deze CI/CD-straat is opgebouwd in Microsoft Azure en maakt gebruik van SoapUI en Robot Framework qua test tooling voor de geautomatiseerde regressietesten om de kwaliteit van de software te waarborgen.
Doel van de presentatie en demonstratie is om een voorbeeld te geven hoe een CI/CD-straat concreet in de praktijk kan werken