Naast investeren in de eigen organisatie draagt New Nexus ook graag een steentje bij aan hun omgeving. De medewerkers van New Nexus spelen hierin een belangrijke rol. Gezamenlijk hebben zij een aantal onderwerpen gekozen waar zij zich op willen focussen, de zogenaamde focusgroepen.

De focusgroep Innovatie is opgericht om op een creatieve manier met elkaar samen te werken, waarbij de focus ligt op het opdoen en delen van kennis en ervaring, en niet per se op het vervullen van een doel. De solarboot die New Nexus in 2015 heeft aangeschaft is hier een mooi voorbeeld van.

De Solar Sport in Nederland kent drie klassen: topklasse, V20 en A-klasse. Team New Nexus doet in Nederland mee in de V20 klasse, die uit hetzelfde type boten bestaat. Het ontwerp van dit type boot is van Vripack en de romp is gebouwd door Polynautic. De verdere inrichting en afstelling van de boot en alle hardware en elektronica is aan de teams zelf.

De solarboot is uitgerust met sensoren die een grote hoeveelheid data leveren. Door de krachten binnen de verschillende takken uit de vloot van New Nexus te bundelen maken zij optimaal gebruik van deze data. Zo leveren de collega’s van New Nexus Business Intelligence een bijdrage door deze data om te zetten in informatie, maar ook door het signaleren van relaties en trends. De informatie wordt door de collega’s van New Nexus IT en New Nexus Mobile verwerkt in een dashboard. Dit dashboard voorziet het Solar Racing Team van tactische informatie. (realtime én op elke locatie).

Jasper Spaans, piloot van de solarboot, neemt ons in zijn tocht mee over de ontwikkelingen die het team, op de verschillende vlakken, vanaf het begin t/m de successen van nu heeft doorgemaakt!