Jesse Lantinga is een enthousiaste en gedreven test consultant met een specialisatie in performance testen en test automatisering. Hij krijgt veel energie van complexe technische uitdagingen die hij samen met een team mag oplossen en implementeren. Hij werkt graag op het snij vlak tussen techniek en management waarbij hij zowel zijn handen aan de knoppen heeft en een team van enthousiaste test specialisten mag leiden.

Het antwoord op de vraag hoe performance metrics van externe locaties te achterhalen zijn, deze centraal te verzamelen om hiermee de root cause van performance drops bij afnemers van het product inzichtelijk te maken.

Jesse kreeg van de klant de vraag om de performance metrics van externe locaties te achterhalen en deze centraal te verzamelen om hiermee de root cause van performance drops bij afnemers van het product inzichtelijk te maken.

Hiermee kwam Jesse onder andere voor de vragen te staan: Hoe kun je performance metrics verzamelen van een webapplicatie die op verschillende geografische locaties en verschillende systemen gebruikt wordt? Hoe kun je daarnaast performance metrics verzamelen van de eindgebruikers die met deze webapplicatie werken? Welke tools kunnen we hiervoor inzetten?

Hij start de presentatie met een uiteenzetting van de bijzondere klantvraag waarvoor hij een oplossing mocht ontwikkelen. Vervolgens neemt hij de aanwezigen stap voor stap mee hoe hij onder andere Robot Framework, Jenkins en ARES heeft ingezet om tot het gewenste resultaat te komen. Waarna hij vervolgens afsluit met een live demo.

Jesse zal het voorbeeldproject beschikbaar stellen aan de aanwezigen door middel van een download link, zodat de deelnemers er ook zelf mee kunnen gaan werken en experimenteren.

Inhoud:

  • Performance meting
  • Robot Framework
  • Jenkins
  • ARES
  • Versioning
  • Decentraal