Marek Lof, 35 jaar, is als testmanager/test consultant werkzaam bij CIMSOLUTIONS. Marek beschikt over meer dan 12 jaar ervaring op gebied van Testcoördinatie, Testmanagement, Projectmanagement en IT Integratie en Transformatie. De opdrachten die hij heeft uitgevoerd hebben een raakvlak met Banking (o.a. ABN AMRO IT International, Bank Nederlandse Gemeente, NWB Bank), Finance (o.a. De Goudse Verzekeringen, Robeco) en Industrie (Parenco). Marek Lof is actief betrokken bij de Werkgroep Testen Met AI en schrijft momenteel mee aan een ‘white-paper’ over dit onderwerp. Marek Lof geeft regelmatig presentaties over test gerelateerde onderwerpen, zoals bv. vorig jaar bij het TestNet Najaarsevenement 2018 en de Nederlandse Testdag 2018 en dit jaar bij het TestNet Voorjaarsevenement 2019.

James Bond is de beste exploratory tester ooit. Vanuit de watervalmethodiek, naar het snelle Agile-werken toe zijn er weinig zekerheden meer. Eén ervan is Exploratory testen. Ik ga dit succes kracht bij zetten in de komende digitale lente vol verandering en innovatie door de blijvende relevantie en doeltreffendheid van Exploratory testen te benadrukken. Ik doe dat aan de hand van de excentrieke loopbaan van James Bond en zijn kwartiermeester “Q” uiteenzetten. Van “Dr. No” en “From Russia With Love” en Goldfinger tot en met de nieuwe generatie Bondhelden en “Q”-helden in Skyfall en Spectre. Alle gadgets die “Q” maakte als ontwikkelaar worden direct getest, soms in acceptatie (de werkkamers van “Q”) en soms pas in productie, zoals tijdens een bloedstollende achtervolging, ‘even kijken of dit knopje het doet in de Aston Martin’. We nemen de geslaagde en minder geslaagde exploratory testen van Bond en “Q” onder de loep en zoomen in op de effectiviteit van de testen ten opzichte van de time to market en added values voor Bond om de slechteriken te verslaan en zijn doelen te behalen. Kom langs en ervaar via James Bond de digitale lente, ga lekker zitten en maak je klaar voor een spannende 45 minuten explosieve en geheime testpresentatie over waarom ik vind dat we meer moeten testen zoals James Bond test.

Marek ziet de transformatie van organisaties van een oude denk- en werkwijze naar de nieuwe, telkens veranderende realiteit. In combinatie met technologische veranderingen is dit een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Exploratory Testen is een waardevolle en effectieve methode om tijdens deze turbulente veranderingen een solide doch flexibele en intelligente manier van kwaliteitsborging te hanteren. Marek Lof hanteert binnen zijn projecten en opdrachten te allen tijde een gedegen exploratory-blik en promoot deze manier van testen actief.