In verschillende projecten heb ik kennis opgedaan van de Agile SCRUM en DevOps methode. Om werkende software op te leveren heb ik deze methode in de systeem-, acceptatie- en ketentesten toegepast. Op basis van geanalyseerde scenario’s heb ik geautomatiseerde testen met Cucumber en FitNesse in Agile SCRUM Java teams uitgevoerd. Daarnaast heb ik gewerkt met Cucumber, SpecFlow, FitNesse en SoapUI voor het testen van Webservices.

Tegenwoordig is er in softwareontwikkeling minder aandacht voor beveiliging. De klant ziet het vaak als een “extra” niet-functionele vereiste en is zich niet bewust van de dingen die mis kunnen gaan wanneer hij of zij naar de productie gaat met een nieuwe versie van de software. Ook in Agile-teams is er minder aandacht voor beveiliging tussen ontwikkelaars en testers.

Bent u op de hoogte van actuele beveiligingsproblemen door WiFi-verbindingen op uw mobiele apparaten? Kent u de stappen die een hacker neemt bij het plannen van een succesvolle hack? Kent u de prioriteit voor beveiliging binnen het Agile ontwikkelingsproces van nieuwe software?

In deze presentatie laat ik zien welke stappen hackers nemen bij het plannen van succesvolle hacks. Ik zal ook vertellen over de rol van testers binnen Agile ontwikkelingsteams als het gaat om beveiligingstests. Tot slot zal ik afsluiten door de zwakke punten van openbare WiFi-verbindingen te tonen.

Nadat je deze toespraak hebt bijgewoond, zul je de volgende dingen geleerd hebben:

  • De mindset van een hacker
  • De rol van een Agile Security Tester
  • Hoe voorkom je dat je gehackt wordt op wifi-verbindingen