Over de presentatie

We kennen het plaatje van de test piramide allemaal wel. Maar brengen we het ook allemaal in de praktijk? Met het programma ‘Gericht Testen’ proberen we bij DUO teams te helpen om dichter bij het ideaal te komen. Daarbij draait het niet alleen om ‘de juiste controle op de juiste plek’ – op basis van het piramide model – maar ook om blijven testen in plaats van enkel controleren.

De piramide is hierbij nog maar het begin van het verhaal. Kortere feedback loops, betere communicatie in teams, en meer onderling vertrouwen tussen verschillende disciplines. Door dit alles vanuit test aan te slingeren kunnen we het hele ontwikkelproces dichter bij de befaamde Duiveldriehoek van ‘goed, snel en goedkoop’ brengen. En hebben we bovendien meer tijd voor het leuke testen in plaats van enkel het saaie controleren.

In de presentatie laten we de highlights zien uit het programma ‘Gericht Testen’. Waarbij we stil staan bij de valkuilen waar teams in (kunnen) lopen, en de tot nu toe behaalde resultaten.

Over de spreker:

Jarsto speelt vanaf zijn 11e graag met software en programmeren. Zoals zoveel testers is hij daarbij ooit per ongeluk in het test-vak terechtgekomen, maar dat bevalt nog altijd goed. Hij is bij DUO lid van het Serviceteam Testautomatisering, en houdt zich in die hoedanigheid bezig met framework ontwikkeling, het ondersteunen van teams, en opleidingen. Ook buiten het serviceteam houdt hij zich bezig met verschillende dingen die spelen op het gebied van kwaliteitsbeleid en opleidingen. Buiten het werk speelt hij nog steeds graag met software (hobby projectjes), naast een grote liefde voor Science-Fiction en Fantasy.

Organisatie:

logo DUO