Over de presentatie

… ik zal het je laten zien! Ik zal diep in mijn eigen testersgeschiedenis graven en vertellen over mijn testervaringen uit het verleden, mijn echte verhalen. Ik ga op zoek naar de kwaliteiten en competenties die ik nodig had en heb gebruikt om mijn werk als tester uit te voeren. Dan stop ik ze allemaal bij elkaar in mijn speciaal daarvoor ontwikkelde “Super Evolutionary Machine” (ook wel SEM genoemd, ik weet dat het een beetje afgezaagd is, maar toch ;-). SEM zal de ideaal gevormde tester creëren, rekening houdend met al deze eigenschappen. Kijk mee en laat je verrassen door het resultaat!

Het verhaal zal duidelijk maken wat ons testers speciaal maakt. En, als we eenmaal vrijgelaten worden in de ICT-wildernis, hoe we ons altijd kunnen aanpassen aan onze omgeving en het werk gedaan krijgen. En wat is een betere manier om dit uit te leggen dan door onze capaciteiten te vergelijken met allerlei levende of niet-levende objecten. Ik zal inzicht geven in allerlei uitdagingen die ik in het verleden heb gehad tijdens het testen en hoe ik ermee om ben gegaan. Het zal gepaard gaan met entertainment en improvisatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een verscheidenheid aan vergelijkingen met dieren en meer. Een fun-sessie met een kleine serieuze twist op het einde!

Over de spreker:

Ik werk sinds September 1999 in de ICT. Ik ben gestart in de detachering als software tester en heb voor diverse klanten gewerkt. Veertien jaar geleden ben ik als testmanager gaan werken bij de RDW en heb ik de kans (gehad) om aan diverse leuke nationale projecten te werken, zoals de introductie van de kentekencard en vrachtwagenheffing. Tijdens de laatste 8 jaar ben ik een Agile enthousiasteling geworden. Ik heb in meerdere teams meegedraaid als scrummaster en agile coach, waarbij ik teams heb geholpen om op een meer agile/DevOps manier te werken. Verder help ik de vakgroep “testen & interne audit” om het testproces en beleid continu te verbeteren.

Organisatie: