Over de presentatie

Testbeleid, kwaliteitsbeleid, standaarden, auditcriteria. Iedere organisatie heeft er wel mee te maken. Bij DUO zijn we het afgelopen jaar bezig geweest om dit alles opnieuw vorm te geven. Belangrijk daarbij is dat beleid vooral de praktijk niet in de weg moet zitten:
– De tester in een DevOps team wil niet nodeloos veel administratie bij moeten houden.
– De managers willen niet nodeloos veel moeten controleren.
– En de organisatie voldoet aan de bewijslast voor auditdoeleinden zonder extra werkzaamheden.

In het kort: we willen wel de lusten, maar niet de lasten van het hebben van een goed kwaliteitsbeleid. Maar hoe krijg je zo’n ideaal beleid? We zijn begonnen door het beleid ‘bottom up’ te benaderen – vanuit de testers (en de teams) en niet vanuit het management – en slim gebruik te maken van hoe in de praktijk al gewerkt wordt. In deze presentatie nemen we jullie mee in het proces van het de totstandkoming van het beleid, en de resultaten die we hiermee hebben geboekt.

(De presentatie zal gegeven worden door 1 of 2 van de opgegeven sprekers, hier komen we dichter bij de datum van het congres op terug)

Over de spreker:

Marko werkt bijna 25 jaar in de kwaliteit- en testwereld en heeft daarbinnen diverse rollen vervuld. De laatste jaren is hij binnen DUO actief betrokken bij het neerzetten van de fundamenten van het kwaliteitsbeleid, specifiek test, om zo een gezond tegenwicht te bieden tegen de opmars van de “groene bolletjes”-cultuur waarbij testautomatisering tot doel is verheven. Daarnaast is hij tester en scrummaster bij team Portalen, begeleid hij (nieuwe) testers en is hij als docent betrokken bij diverse trainingen binnen DUO. In zijn vrije tijd mag hij graag een stukje hardlopen of fietsen en staat hij regelmatig als fanatieke supporter langs het hockey- en voetbalveld.

Organisatie:

logo DUO