Over de presentatie

Hoe testers vanuit Europa en Azie samenwerken in dezelfde teams, hun banden versterkend, hechter samenwerken en het First Time Right % verhogend doormiddel van Mob Exploratory Testing. 

We leven in zeer intense en avontuurlijke tijden. En dat is enkel nog van het thuiswerken tijdens Covid-19 de afgelopen 19 maanden. Maar hoe overbruggen we die immense kloven, tussen de collega’s van een straat verder en tot de collega’s een halve wereld verder. Die ook allemaal binnen de grenzen van hun ‘thuissituatie’ proberen om de kwaliteit van user stories te verzekeren, terwijl kinderen aan het spelen zijn in dezelfde kamers, misschien is een partner ook aan het werk tegelijkertijd, aan diezelfde keukentafel.  

Hoe kunnen we op een innovatieve manier ‘onderzoekend testen’ en het kneden in een werkbare tool in deze nieuwe werkelijkheid. Hoe kun je jouw collega’s, teams en zelfs je omgeving en huisgenoten waar ook ter wereld betrekken aan diezelfde keukentafel?  

Ik zal wat persoonlijke houvasten delen en howto’s van hoe ik dit heb kunnen implementeren in mijn teams, terwijl ik faalde en faalde en nogmaals faalde.  

Het is niet de sterkste die overleven, niet de slimste, maar degene die het beste zich kunnen aanpassen aan een nieuwe werkelijkheid. Mob Exploratory Testing is de beste manier met het vermogen aan te passen en er zeker van zijn de beste kwaliteit na te streven, ongeacht de omstandigheden! 

Over de spreker:

Marek Lof, 38 jaar, is als Test Consultant werkzaam bij CIMSOLUTIONS. Marek beschikt over meer dan 14 jaar ervaring op gebied van Test Consultancy, Testcoördinatie, Testmanagement, Projectmanagement en Business Consultancy. Zijn opdrachten hebben een raakvlak met organisaties binnen Finance, Banking, Public en Industry sectoren.  

Marek heeft op EuroSTAR 2021 een Special Session gehost met Mob Exploratory Testing. Hij is mede auteur van het Whitepaper; “Testen met Artificial Intelligence”. Marek Lof geeft regelmatig presentaties over testgerelateerde onderwerpen, zoals TestNet Najaarsevenement 2021, Noordertest 2019, het TestNet Najaarsevenement 2018, TestNet Voorjaarsevenement 2019 en de Nederlandse Testdag 2018. Marek is Lead van de Special Interest Group Testing en Co-Lead van de Competence Center Test binnen CIMSOLUTIONS

Organisatie:

Geplakte laag #1