Over de presentatie

Twee jaar geleden mocht Jesse op Noordertest spreken over het monitoren van de performance van een web applicatie onder de titel Distributed performance monitoring. Dit was om de volgende klantvraag te beantwoorden: performance metrics van externe locaties te achterhalen en deze centraal te verzamelen om hiermee de root cause van performance drops bij afnemers van het product inzichtelijk te maken.

Na Jesses presentatie heeft hij in de afgelopen twee jaar verder mogen werken aan de oplossing voor deze vraag. Op 14 juni is de oplossing die hij hiervoor ontwikkeld heeft live gegaan. Het resultaat is dat er 24/7 elk uur tussen de 50 en 60 scenario’s uitgevoerd worden om van elk scherm in de WebGui applicatie de performance te meten op de productie omgeving.

Deze resultaten werden verwerkt in een Excel rapportage. Deze rapportage zal in de komende tijd vervangen worden door een volledig Tableau dashboard. De rapportage werd elke week gestuurd en het dashboard wordt elke dag bijgewerkt.

Hij start de presentatie met een korte terugblik naar Noordertest twee jaar terug. Vervolgens neemt hij de aanwezigen mee in hoe hij de afgelopen twee jaar de oplossing naar volwassenheid heeft mogen brengen. Hierin zal hij de focus leggen op hoe je van metingen naar rapportage naar dashboarding gaat en hoe dit helpt om de organisatie te sturen en actie te laten ondermeng op wat je meet.

Hij zal laten zien hoe belangrijk het is een goede rapportage en uiteindelijk een goed dashboard te hebben waarin je resultaten zichtbaar zijn. En hoe hierin de combinatie van test en BI oplossing het antwoord waren op wat hij wou bereiken.

Aandachtspunten:

  • Informeren en sturen
  • Performance meting
  • Python
  • Robot Framework
  • Tableau (Dashboard)
  • Amazon AWS (opslag en verwerking)

Aanleiding: Een vervolg op de presentatie die ik twee jaar geleden op Noorder test mocht geven. Om te laten zien hoe een “wild” idee volwassen is geworden en er echt op gestuurd word.

Vorm: PowerPoint met waar mogelijk demo’s van het live systeem (de metingen die uitgevoerd worden, het Excel dashboard en het tableau dasboard)

Over de spreker:

Jesse is een gedreven test specialist op het gebied van performance testen en test automatiseren. Binnen zijn werk als product owner haalt hij veel voldoening uit het creëren van relaties waarin wederzijds vertrouwen en transparantie centraal staan. Dit creëert een sterke team geest en geeft collega’s en klanten snel vertrouwen in Jesse.
Ook heeft Jesse altijd al affiniteit gehad met het technische aspect zowel vanuit persoonlijke als professionele interesse. Dit maakt dat hij bekend is met een aantal programeer talen, en vele tools. Ook heeft dit hem geleerd hoe hij zich snel iets nieuws eigen kan maken en is hier door niet bang voor een verandering of uitdaging.

Organisatie:

CloseSure