Over de presentatie

Aanleiding: op basis van recente wetgeving moeten overheidssites voldoen aan de WCAG 2.1, niveau AA. Een set van 50 technische specificaties die de toegankelijkheid van een website of -app moeten waarborgen voor elke gebruiker, ongeacht enige beperking. Over een paar jaar zal het bedrijfsleven ook aan deze wettelijke verplichting moeten gaan voldoen.
Inhoud/aandachtspunten: wat betekent dit voor testers? Hoe weet je waar je precies op moet testen en met welke middelen? Wat zijn de belangrijkste criteria en hoe herken je die? En hoe maak je digitale toegankelijkheid standaard onderdeel van je testwerkzaamheden?

Over de spreker:

Wouter de Boer is ooit begonnen als klantenservicemedewerker bij DUO en heeft via gebruikersacceptatietesten de liefde voor het testwerk ontdekt. Als functioneel tester is hij tot de ontdekking gekomen dat aandacht voor digitale toegankelijkheid in de testwereld flink tekort schoot. Na een opleiding bij Stichting Accessibility tot onderzoeker WCAG 2.1, is hij sinds begin 2021 fulltime actief als auditor en technisch specialist digitale toegankelijkheid bij DUO.

Edith Franconi heeft jarenlang ervaring als functioneel tester bij DUO, waarbij de interesse steeds meer richting digitale toegankelijkheid schoof. Sinds 2021 heeft ze zich volledig toegelegd op digitale toegankelijkheid na het afronden van de opleiding tot onderzoeker WCAG 2.1 bij Stichting Accessibility. Sindsdien is ze actief als auditor en technisch specialist digitale toegankelijkheid bij DUO.

Organisatie:

logo DUO